fredag den 30. november 2007

Noget måtte der ske

JulepyntJeg sad og hyggede mig med at se Anders Matthesen i 'Jul på Vesterbro' til aften. Ud af øjenkrogen kunne jeg ikke undgå at se genboerne have travlt med at hænge lyskæder og diverse julepynt op i vinduer og lysekroner. Det gav mig lidt dårlig samvittighed, at jeg ikke har "har gang i den". Kom i tanke om den kasse pigeoner, som vi har stående på altanen og fik taget mig sammen til at hænge 5 af de små røde op i køkkenvinduerne. Så er jeg da begyndt.

Familiealbummet

... skal måske findes frem. Polly Becker har gjort et godt indhug i sit.

Polly Becker illustration

Polly Becker illustration

torsdag den 29. november 2007

I aften bliver det carpaccio

... ræven får til middag. Vi kasserer meget mad, som vi ikke når at få spist. Det får ræven glæde af. - I aften står der carpaccio på menuen.

"Vores" ræv er faktisk så fortrolig med os, at den løber (omtrent) side om side med Rufus på vore sene aftenture. Der er kun få meter imellem dem. Ræven er legesyg, men Rufus er skeptisk og småknurrer af den. Jeg læste engang om en dame på Fanø, hvis golden retriever havde en sæl som ven. Hun sejlede et stykke ud i Vesterhavet i sin båd, hvor hunden sprang i vandet og legede med en sæl.

tirsdag den 27. november 2007

Fortsættelse af

... 'Forbrydelsen' i 2009? Hvordan kan man bruge mere tid på en serie, som kunne være klaret som en spillefilm på halvanden time?

mandag den 26. november 2007

Så er julen reddet

Rufus og Miss fik julekalendere af vores venner i lørdags.

Rufus's & Miss's julekalendere

De har haft julekalendere før, og syntes det er interessant, at vi bakser med at åbne lågerne, men indholdet interesserer dem ikke.

Søndag gik turen til Haslev. Vi var inviteret til Annies herlige kaffebord på gården og blev trakteret med boller, æblekage og diverse andre lækkerbiskener.

Annies boller

Æblekage

På vejen var vi omkring Bregentved, hvor al adgang var forbudt. Området omkring Bregentved var utrolig smukt. Vi fik købt en masse gran til vores altankasser og krukker hos en gartner, hvor vi også kunne købe en kasse danske coxorange æbler. Hvorfor sælger supermarkederne egentlig kun hollandske eller franske æbler? De eneste danske æbler, man kan opdrive, er Ingrid Marie. Der finde utallige gode danske æblesorter. Træerne har oven i købet bugnet med dem i år.

Hrmmff

søndag den 25. november 2007

Lykke er

at have gået en vidunderlig morgentur langs Søerne vende næsen hjemad, dreje nedad sin vej og se fuldmånen stå dér på himlen så fuld, at den fylder hele vejbredden. Desværre havde jeg ikke kameraet med, og inden Rufus og jeg nåede op på 4. og ud på altanen, var månen allerede skrumpet ind til en lille kugle.

Østen for månen er solen ved at stå op.

Hvem ligger så i den rodebunke?

Det gør Rufus. Han elsker sin altan og fører nøje regnskab med alle firbenede, der passerer nedenfor.

lørdag den 24. november 2007

Jeg så lyset i dag

Og det fra vores stuer! Det var herligt. Vinduerne var efterhånden helt grågrumsede. Men i dag var husbond flittig. Det tog ham kun et par timer at pudse vinduer i hele lejligheden, hvilket han også gjorde mig opmærksom på op til flere gange. Det er fordi, jeg plejer at bruge ca. 4 timer på sagen. Men jeg vasker også alt træværket af, bruser og pusler om blomsterne og er mere omhyggelig med vinduespudsningen generelt. Med det siger jeg selvfølgelig ikke til ham. Nej han blev skam rost, fordi han havde lyst.

Nypudsede vinduer

fredag den 23. november 2007

Hvis jeg skulle leve mit liv om...

Jeg ville turde gøre flere fejltagelser Jeg ville slappe af - være mere smidig Jeg ville være mere enfoldig Jeg ville tage færre ting alvorligt Jeg ville tage flere chancer. Jeg ville have flere oplevelser Jeg ville bestige flere bjerge og svømme over flere floder Jeg ville spise mere is og færre bønner Jeg ville måske have flere vanskeligheder, men færre indbildte

Tilbageblik

Ser du, jeg er en af dem, der lever følsomt og sundt Time efter time, dag efter dag Åh, jeg har haft mine øjeblikke - og hvis jeg skulle leve om igen, ville jeg have flere af dem Faktisk ville jeg prøve på ikke at have noget andet.... - Kun øjeblikke Det ene efter det andet. I stedet for at leve så mange år med tanke på morgendagen Jeg har været en af dem, som aldrig tager nogen steder uden et termometer, en varmedunk, en regnfrakke en faldskærm Hvis jeg skulle leve om, ville jeg rejse med mindre bagage Hvis jeg skulle leve mit liv om, ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret og blive ved længere hen på efteråret Jeg ville danse mere Jeg ville unde mig selv flere karruselture Jeg ville plukke flere tusindfryd Digt af Nadine Starr, 85 år

Jeg vil spørge mine tarotkort

Nej, jeg er ikke overtroisk, men når jeg nu har kortene, kan jeg jo lige så godt spørge dem. Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke kan stille nogen, uden det kræver for meget forklaring. Det beder kortene ikke om. Jeg skal bare tænke over problemet med kortene i hånden, stille spørgsmålet - og jeg får svaret med det samme. Kortene har hjulpet mig de få gange, jeg har haft brug for det. Men jeg siger ikke til nogen, at jeg benytter mig af det...

Test

Hvor hurtigt når et indlæg frem til Blogbot? Det skal jeg lige have testet her og nu. Syntes, der går timer, før jeg er på.

torsdag den 22. november 2007

Når jeg ser

Tankerne flyver...denne type lamper bliver mine tanker altid ført hen mod sommer og softice.

onsdag den 21. november 2007

I morgen om en måned

Og lyset bryder frem

... er det vintersolhverv, og lyset begynder så småt at vende tilbage. Suk!

tirsdag den 20. november 2007

Kirstens Konditori

i Brønshøj måtte jeg bare forbi, da jeg kørte fra arbejdet i dag. Ingen af de udfarende fra kontoret havde haft basser med, når de vendte tilbage fra deres møder ude i byen. Jeg kunne næsten ikke vente til kl. blev 15, hvor jeg kunne dreje nøglen om i tændingen og køre hen til Kirsten. Jeg vidste lige, hvad jeg skulle have. En frugttærte med hele svineriet, og det kunne ikke gå hurtigere end for langsomt. Derhjemme ville jeg - efter Rufus' luftetur - sætte skumringstid-kaffe over til husbond kom hjem, så vi sammen, ved stearinlysets skær, kunne sidde og nyde denne vidunderlige tærte (beregnet til 6 pers.). Enden på en lang historie var, at jeg havde spist halvdelen, inden husbond landede her på adressen kl. 17. Jeg havde slet ikke nået at få den sat på et fad. Da han så resterne, havde han slet ikke lyst. "Der er alt for meget creme i".

Kirstens tærte

1. prøvesmagning. Det endte op med en halv tærte...


Stearinlyset er først lige blevet tændt. Skumringstimen blev ikke helt, som jeg havde tænkt mig. Men jeg har en halv frugttærte for mig selv i morgen eftermiddag.

Lys i skumringen

mandag den 19. november 2007

Havde det været...

Steffen Brandten sommeraften, kunne jeg havde siddet på min altan med en gin&tonic og nydt TV2's koncert henne på Rådhuspladsen. Men det er en råkold novemberaften, og jeg har vasket badeværelse af for åbenstående vindue, så jeg kunne være med på en lytter.

Nødskrig fra naturen

Det er min tanke, når jeg ser disse fotos. Billederne er taget af fotografen Alexander Nemenov ved byen Kavkaz langs Sortehavets kyst, hvor fem skibe i tirsdags gik på grund. Skibene lukkede tilsammen 2.000 ton olie ud.

Olieforurening

Olieforurening

Olieforurening

Olieforurening

Et af disse fotos må da blive årets pressefoto...

søndag den 18. november 2007

Det kan godt være, vi ikke lever så længe

- vi byboere, men vi er lykkeligere end landboerne, så længe vi er her. Det var da en god nyhed, når man til daglig går og småbekymrer sig over forureningen her i storbyen.

Mange mennesker har en forestilling om, at folk på landet har en højere livskvalitet. Det har ikke hold i virkeligheden. Vores drømme om livet på landet er urealistiske og romantiske, viser en undersøgelse om EU-borgeres livskvalitet. Læs mere hér.

I dag fik vi købt bundter af blågran, som jeg fik pyntet svigerforældrenes gravsted med. Nu venter vi bare på, at de små røde tulipaner med løg kommer på markedet, så skal der sættes flokke af dem ned i granen. Sådan ville svigermor have det, da hun levede, og vi følger traditionen.

Blågran

Ved vores ejendom har vi hen over en mur en blåregn, som er så smuk i blomstringstiden. Den er dog heller ikke at foragte her i midten af november.

Blåregn i november

lørdag den 17. november 2007

I morgen...

må jeg tage mig sammen til noget husligt. Det er en uge siden, jeg sidst gjorde et forsøg på at finde støvsugeren. I morgen skal det være.

I morgen skal der også købes gran, som vi (jeg) skal have lagt på svigerforældrenes gravsted. Det er en hyggelig beskæftigelse.
Jeg tror jeg, som sidste år, vil stikke efterårsblade ind mellem granen. Det så smukt ud.

I den forgangne uge har jeg brugt utrolig meget tid på at redde min gamle blog, som er gået i udu. Nu orker jeg ikke at bøvle mere med det. Det er livet for kort til.

onsdag den 14. november 2007

Har du kendskab til Frontpage?

Hvis du har, kan du måske hjælpe mig med, hvordan jeg får fjernet koderne, som vist på billedet herunder.

Koder i frontpage

De opstod pludselig ved, at jeg kom til at trykke på 3 taster på én gang. Jeg har undersøgt alle svar vedrørende koder under 'Hjælp', men forgæves.

Håber, en af jer ude i blogland kan hjælpe mig.

tirsdag den 13. november 2007

Vores valglokale...

Valgpå den lokale skole er så hyggeligt med dæmpet belysning og en rar atmosfære. Har lyst til at opholde mig der noget længere. Kunne være hyggeligt at hilse på naboer, genboer, hundevenner og -veninder.
Køen ved vores bord var ikke lang, så vi nåede kun at få hilst på en tidligere underbo. Han var tilforordnet og havde fået til opgave at være "gardinmand".

 Valgdag

Vi fik afgivet vore stemmer og ser nu frem til, hvor godt det går vores partier i løbet af aftenen.


mandag den 12. november 2007

Så begynder jeg da forfra

med en ny blog. Min tidligere forsvandt ud i æteren på mystisk vis. Jeg kan ikke komme ind på den igen. Brugernavn og adgangskoder fungerer tilsyneladende ikke. Jeg har forsøgt at redde mine gamle indlæg og importere dem til denne ny blog. Det er ikke lykkedes. En blog vil jeg dog have. Så nu udkommer jeg med blognavnet 'Himmel og Fjord'. Min fantasi rakte ikke langt, da jeg skulle finde på en titel. Himmel og Fjord er, hvad jeg tænker på, når jeg tænker på vores sommerhus. Det blev derfor navnet på bloggen. Hilsner fra tidligere 'Tusindfryd'.