søndag den 17. februar 2008

Himmel og Fjord - nu med eget domæne

Jeg begynder forfra med en ny blog - dog med samme navn denne gang. Hér bliver jeg forhåbentlig. Jeg har læst om WordPress på engelsk og dansk og er blevet mere og mere forvirret. Mente, jeg havde rimelig check på koder efterhånden, men CSS forstår jeg mig ikke helt på - endnu.

Jeg har fået stor hjælp fra Mads, som har fået min blog op at stå. Det var ren kaos i starten.

Endnu har jeg ikke kunne se mine indlæg, fra mit nye domæne, optræde hér på Blogbot. Det virker dog på Overskrift.dk. Ting tager tid, og dette projekt har taget nogle nætter, uden jeg er kommet ret langt.

Men nu vil jeg i gang med at kigge mig omkring og se, hvad I andre har foretaget jer den sidste uges tid :o)

I skal dog lige se, hvordan en knækket karabinhage ser ud:

torsdag den 14. februar 2008

Nogle dage

... kan man være så uheldig at komme ind i en stime af bilister, som er til stor irritation. Sådan én ramlede jeg ind i i dag på vej hjem fra arbejde.

Jeg var i rigtig godt humør, da jeg satte mig bag rattet, havde tændt for radioen og Monica Krog-Meyer tonede ud af højttalerne. Så var det bare derudad.

Men så lå der pludselig denne kæmpe varevogn foran, som kørte 40 km/t. Føreren stod på bremsen konstant. Da den var af vejen, kom en anden ind foran fra en sidevej, som også fik mit temperament i kog. Jamen jeg var da helt arrig, da jeg nåede hjem.

Men det hjalp, som altid, at komme hjem til Rufus og Miss og få pelsterapi og derefter en rask spadseretur med Rufus.

Jeg ved ikke, hvad der sker i ferier. Det er nogle andre bilister, som kommer på gaden. Trafikken glider ikke på samme måde, som til hverdag.

Chefens kone havde været forbi kontoret i går og sat hyacinter på mødebordet. De er så kraftfulde og dejlige. Jeg glæder mig til de begynder at dufte.

Jeg købte en buket lyserøde tulipaner og hyacinter til vores venner i weekenden. Én tulipan tog jeg selv.

onsdag den 13. februar 2008

The twelfth day of February

This 12 of 12 idea is Chad Darnell's. People all over the world take 12 photos of their day and share them on Chad's blog. Go check out his site.

Here's my 12 of 12 for February

06:00-06:45 Walking around early in the morning with Rufus. Below a Metro station near by.

12of12 February

15:20-16:10 Above. After work walking around with Rufus (again). This time around one of the lakes in Copenhagen.

Below. Buildings around the lake. Eg. Scandic Hotel and Tycho Brahe Planitarium.

12of12 February

Above. “The City of Copenhagen arrange a competition in order to generate ideas on how the edge of the lake can be used to create new recreational area”. I have ideas :o) The last picture I imagine is an atelier.

20:00 Below. My bracelets as I always wear and my rings as I take off as soon as I enter my home.

12of12 February

21:30 Above. Trying to understand WordPress in Danish. I am giving up for the moment and prefer to study food instead.

mandag den 11. februar 2008

Det var nær gået helt galt

To store hanhunde i snor mødes og - ikke sød musik - men aggressivitet opstår.

Karabinhagen på Rufus' line knækker og han kaster sig over rivalen i kamp.

Det var lørdag. Vi havde gået en dejlig tur på denne solskinsdag i Frederiksberg Have og havde planer for eftermiddagen, inden vi skulle til middag hos venner om aftenen.

I løbet af et splitsekund blev det hele ændret i et sandt blodbad. Hundene blev hurtigt adskilt - rivalen uden skader. Men Rufus ansigt var fuldstændig smurt ind i blod. Fra panden, over øjet, stod en tyk pulserende blodstråle op i luften. Det var fuldstændig surrealistisk.

Jeg skreg. Rundt om os stod en masse mennesker og så chokerede til. Husbond tog det hele roligt og kom hurtigt i kontakt med Falck, som anbefalede os at køre til Dyrehospitalet i Valby, som har åbent i weekenden.

Jeg er utrolig taknemmelig over den hjælp og alle de beroligende ord, som vi fik. Ingen bebrejdende blikke eller fjendtlige ord om, at vi ikke kunne styre vores hund.

På vej i bilen til dyrehospitalet stoppede blødningen. Jeg tror på Gud, gør jeg. Jeg var sikker på, Rufus ville dø fra os. Men nej, vi fik lov at beholde ham.

To en halv time på dyrehospitalet og vi kunne tage hjem med en hund fyldt op med antibiotika m.m.

Alle planer væltede undtagen vennerne, hvor Rufus altid er velkommen. Så han fik også en god aften.

Jeg er ked af, at jeg ikke fik talt med den anden hunds mor. Jeg ser hende dog tit i Frbg. Have. Næste gang må jeg gå hen til hende alene for at fortælle, hvordan det gik. Hun var meget bekymret for Rufus. Hun så også at karabinhagen knækkede. Godt der ikke skete noget med hendes hund.

Det må være forfærdeligt, når det er børn, der bliver angrebet. Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende.

torsdag den 7. februar 2008

Hej I søde små

Dér kom jeg gående i al hast på vej op til P-pladsen med dagens post under armen, da jeg så disse søde små stå og folde alle deres herligheder ud i solen.

Erantis

Solen varmede på kinderne. Havde jeg været i vores have, ville jeg have sat mig uden for, pakket ind i en dyne, og suget al dens kraft til mig.

onsdag den 6. februar 2008

Hjemme igen

Husbond kom endelig hjem fra Dubai. Jeg tror, jeg er blevet forevist ca. 1000 billeder af højhuse, byggepladser og restauranter.

Det er interessant nok. Alligevel var det kun disse 3 billeder, som stod stærkest i erindringen efter gennemgangen:

To tårne i det gamle Dubai

... og 2 tårne i det nye

Dette tæppe syntes jeg er meget smukt. Hér er bare en lille del af det. Det er ét stort fantastisk mønster, som ikke vil gøre sig på en 500x374 pixel gengivelse.

Det er dejligt at have husbond hjemme igen med en masse oplevelser i bagagen.

søndag den 3. februar 2008

Det er belastende

... at være alene med hund og kat i flere dage. De kræver mere opmærksomhed, når jeg er alene med dem, end når vi er to.

Jeg bliver nødt til at lave noget aktivt hele tiden, så de kan forstå, der er andet i verden end dem. Hvis ikke jeg laver noget, vil de kæles for (Miss) eller ud at gå tur (Rufus). At jeg sidder ved computeren betyder, jeg ikke laver noget. Miss kommer og kræver opmærksomhed, og Rufus beder om at komme ud på altanen, selvom han lige er blevet luftet. Ind imellem sidder Rufus og ser bebrejdende på mig, som om det er min skyld, far ikke er hjemme.

Husbond kommer hjem i morgen. Så bliver der normale tilstande igen, hvor hund og kat falder til ro.

Jeg glæder mig også til hans hjemkomst. Jeg har levet af tomatsuppe og røræg i dagevis og trænger efterhånden til noget andet.

I vores lange mellemgang har jeg denne dejlige tegning hængende af en hoppe og hendes føl. Jeg elsker det billede. Jeg holder utrolig meget af heste. De er så smukke. Et føl og en kalv er noget nær det smukkeste dyr, jeg ved. Og så har de den dejligste duft.

For en sikkerheds skyld

Når jeg er glad for noget, køber jeg gerne et ekstra eksemplar for en sikkerheds skyld.

Sådan har det altid været. Hvis en kjole eller en nederdel sidder perfekt, køber jeg to i forskellig farver.

Jeg har to dobbelt LP'er med Electric Light Orchestra's 'Out of the Blue', som jeg købte for 15-20 år siden. - Bare for en sikkerheds skyld. Hvis nu skete noget med den ene... Senere har jeg købt den som CD. De to eksemplarer er stadig ubrugte.

For 4 år siden fandt jeg en Mads Nørgaard frakke, som jeg boede i med det samme. Ugen efter købte jeg samme frakke i en anden farve.

Nu er det nye gummistøvler... Købte de røde i sidste uge. I går købte jeg et par i limegrøn.

big

Nu har jeg da gummistøvler nok!

Jeg ved ikke, hvad der sker, når husbond er ude at rejse. Men jeg får meget mere fra hånden, når jeg er alene hjemme. Blandt andet fik jeg pudset vinduer.

Da jeg i min iver nåede til "pigeværelset", hvor jeg opbevarer de blomster, som ikke bryder sig om stuevarmen, opdagede jeg, at den ene havde uendelig mange hvide blomster. Det bekræfter forårets komme - også indendørs.

Jeg beklager reklamerne i kommentarfelterne her på bloggen. Jeg arbejder på at få dem afskaffet.

Jeg valgte Haloscan kommentarfelter, fordi jeg kunne lide det enkle udseende frem for Bloggers, - og det var ganske gratis. Først nogen tid efter jeg havde oprettet servicen, begyndte Haloscan at sende reklamer ind i kommentarfeltet. Nu har jeg efter noget korrespondance med dem fået oplyst, at hvis man vil fritages for reklamerne, så skal man betale.

Det kunne de have oplyst, inden man tilmeldte sig! Jeg har ikke noget imod at betale, men jeg vil vide, hvad jeg får, inden jeg tager en beslutning. Det andet er rene mafiametoder.

- Hvis du vil beskyttes, så betal!

Jeg er ved at undersøge andre muligheder.